Back to All Events

Bokbad: Frank "Tønes" Tønnesen

  • Flekkefjord Kultursenter Spira 1 Elvegaten Vest-Agder, 4400 Norge (map)
tønes 19.jpg

Forfatter Frank "Tønes" Tønnesen bokbades av Barb L. Wang.

Frank Tønnesen, i musikalsk tapning bedre kjent som Tønes, debuterte høsten 18 på Pelikanen forlag med en kollektivroman fra bygdenorge.

Her skules det mellom gardinene og samles på fajanse, mens de sosiale kodene som dikterer hvorvidt du er nødt til å invitere naboen inn på middag hvis han ringer på akkurat idet fårikållukta sprer seg fra kjøkkenet, kan irritere og debatteres til du blir blå.

Ingen som har hørt Tønes vil bestride at han er en av Norges største fortellertalent. I bokform blomstrer dette talentet i en bukett fortellinger som til sammen flettes til en kollektivroman der Tønnesens lett gjenkjennelige humor fyller skjebner, karakterer og sosialt og beklemt samkvem. Men parallelt med dette skriver Tønnesen ut mørkere og mer eksistensielle undertoner i fortellinger om ensomhet, tilhørighet og utstøtthet.

Frank Tønnensen makter å turnere dette stoffet i et lett og slagferdig språk og viser alltid kjærlighet til disse ofte litt skyggeredde karakterene som befolker universet hans, uansett hvor små problemer de øser seg opp over, og hvor feil beslutningene deres gjerne kan være. Frank Tønnesens er absolutt de små problemenes forfatter, men de kan være store nok!

Første uka i juni og to uker i september skal bokbussen på veien igjen og besøke alle kommuner i både Aust- og Vest-Agder i anledning Bokåret 2019. Bussen skal rigges som en rullende utstilling og by på opplevelser for både små og store. På denne måten vil bibliotekene her sør feire boka og seg selv. Bokbussen starter mandag morgen på Sinnes i Sirdal. Den stopper på Tonstad og i Gyland før første kveldsarrangement som blir her i Flekkefjord. Vi vil markere begivenheten med kort presentasjon av bussens historie og bokbad av Frank Tønnesen. Bussen vil være åpen for alle.

Earlier Event: June 3
Markering av bokåret 2019